Младежкият национален отбор на България гостува на Германия в предпоследен двубой от квалификациите за Европейското първенство до 21 години. Резултатът към този момент е 1:1. Максимилиан Байер откри резултата в деветата минута. Никола Илиев изравни в 37-ата минута.

Срещата ще се играе на стадион "Янщадион Регенсбург" и е с начален час 19:00, като може да я гледате на живо по DIEMA SPORT. Всичко най-интересно от срещата ще проследим на Gong.bg.

Нико Волтемаде от Маншафта създаде суматоха в наказателното поле на България след две минути, ала топката беше уловена от Дамян Христов. Германците натиснаха сериозно "лъвчетата", което им донесе гол в деветата минута. Райтц получи вдясно след опит за изчистване на топката от ъглов удар. Той центрира към звездата на Борусия Дортмунд - Максимилиан Байер, а той с глава разпечата вратата на Христов, за да открие - 1:0.

Контролът върху топката беше изцяло в полза на домакините, докато българите се опитваха да парират диагоналните им подавания, с които селекцията на Германия опитваше да разкъса дефанзивната линия, посочена от Александър Димитров. В 21-ата минута Никола Илиев се пребори за пространство и го превзе, след което комбинира с Марин Петков. Той му върна, а нападателят на Ботев отправи удар с десния крак, но той не принуди Атуболу да прави спасявяне на "Янщадион".

Guilliver/GettyImages
14 снимки

Димитър Папазов пусна зад себе си Азгнар Кнауф, който шутира силно посока вратата на Христов, ала футболистът на Айнтрахт Франкфурт не уцели родната врата. След 30 минути игра Марин Петков намери с центриране Борислав Рупанов. Нападателят на Септември опита да свали топката към свой съотборник, но топката се спря в гръб на германски бранител, след което защитата на домакините изчисти силно напред.

Девет преди края Кристиян Стоянов опита да изведе Илиев в наказателното на германците с пас по земя, но не успя. Топката се върна към Марин Петков, а той технично с пета остави отзад за Станислав Шопов. Играчът на ЦСКА изведе този път Илиев, а нападателят с мощен удар матира вратаря на германците, изравнявайки резултата в Регенсбург - 1:1.

Малко след тов капитанът на Германия - Ерик Мартел, се озова на стрелкова позиция и си откри коридор за удар, ала Дамян Христов парира лидера на домакините и изби. След това пък Велко Йеленкович действа безкомпромисно и изчисти.

LIVE / ГЕРМАНИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:1

1:0 Байер 9', 1:1 Илиев 37'

Рефер: Бен МакМастър (Северна Ирландия)

Стадион: "Янщадион" (Регенсбург, Германия)

Германия U21: Атуболу – Тилман, Розенфелдер, Ари-Мби, Нетц – Кнауф, Райтц, Мартел, Байер – Волтемаде, Тресолди

България U21: Христов – Папазов, Чернев, Йеленкович, Георгиев – Шопов, Ценов, Стоянов – Петков, Рупанов, Н. Илиев