Доскорошният национал на България - Едисон Йорданов, познава много добре футбола в Люксембург и е идеален събеседник преди двубоя на "лъвовете" с Великото херцогство в събота. Преди гозини той игра няколко сезона в Дюделанж, с който стана шампион, а освен това се представи силно и в Европа, като стигна до групите на Лига Европа, където отборът му беше в компанията на Милан, Бетис и Олимпиакос. В момента 31-годишният Йорданов, чийто баща е българин, играе в белгийския елитен Вестерло.
 
„България влиза в този мач в по-добро състояние, докато Люксембург има доста лоши резултати. Лично аз се надявам България да победи с 1:0 с гол на Алекс Колев. Той е много добър футболист, с него сме делили една стая, и заслужава. Поздравявам го, защото е голям професионалист и показва, че възрастта не е най-важното нещо във футбола“, заяви пред "Мач Телеграф" Йорданов.
 
Той коментира и играчите в състава на Люксембург. 
 
„Играл съм с Даниел Синани. Той е много добър футболист, но в Санкт Паули не играе редовно. Има силен ляв крак, технически е добре и много трудно губи топката. Антони Морис също го познавам много добре. Той е опитен вратар, сега играе в Сен Жилоаз.
 
Бих отличил още Жерсон Родригеш и разбира се – Леандо Барейро. Следя го още от Майнц, а сега вече играе в Бенфика.
 
Селекционерът Люк Холц вече 14 години води отбора на Люксембург, интелигентен човек е. Държи всички футболисти в неговия състав да играят извън страната. Да са в чужбина, в добро първенство. Вика само по двама-трима от първенството на Люксембург. В страната има практика по веднъж в седмицата националите до 15-17 години да се събират заедно и тренират. Това е страхотна инициатива“, обясни Едисон.
 
Йорданов, който има 5 мача за България, се върна и на периода си в Дюделанж (2017-2019).
 
„Като отбор имахме много силен треньор - Дино Топмьолер. В момента той води Айнтрахт Франкфурт в Германия. Имахме и голям инвеститор. В Люксембург има пари, но това не е футболна държава. Сега вкараха треньори от Франция и Германия, за да развиват младите“, завърши Йорданов.