Националният отбор на България ще започне подготовката си за предстоящите мачове с Люксембург и Северна Ирландия в неделя, 6 октомври. В понеделник, 7 октомври, националният селекционер Илиан Илиев и един футболист ще застанат пред медиите в 17:10 ч. в Национална футболна база "Бояна”. Двайсет минути по-късно - в 17:30 часа, започва тренировката на “лъвовете”, като първите 15 минути от нея ще бъдат открити за журналисти.

В петък, 11 октомври, в 17:30 ч. националите ще направят своята официална тренировка на стадион “Христо Ботев” в Пловдив преди мача с Люксембург, като отново първият четвърт час ще е отворен за журналисти. Половин час по-рано - в 17:00 часа, Илиан Илиев и един футболист от тима ще дадат пресконференция. Преди нейното начало представителите на медиите ще може да получат и своите акредитации.

В 18:00 ч. започва и брифингът на гостите от Люксембург. В 19:00 часа пък стартира официалната им тренировка, като първите 15 минути също ще са открити за медиите.

Националният отбор на България ще замине за Белфаст с чартърен полет от Пловдив в 10:00 ч. в понеделник, 14 октомври. Същия ден в 21:00 ч. българско време ще се проведе и пресконференцията на “лъвовете” на стадион “Уиндзор Парк”, а в 21:30 ч. започва официалната тренировка. Мачът Северна Ирландия – България е от 22:00 часа на 15-и октомври (вторник) и е под номер 4 и за двата тима в група 3 на Лига С на турнира на УЕФА Лига на Нациите. До момента българите имат 4 точки след равенство с Беларус и победа над британския състав. Северна Ирландия е с 3, докато на дъното на потока е Люксембург без актив.

Селекцията на Илиан Илиев ще се завърне в България в сряда, 16 октомври, около 16:00 ч. на летище “София”.

По-рано днес Илиан Илиев извика халфа на Славия Иван Минчев, който трябва да замени получилия контузия с клубния си отбор Илия Груев. / БТА