Младежкият национален отбор на България гостува на Германия в предпоследен двубой от квалификациите за Европейското първенство до 21 години. Срещата ще се играе на стадион "Янщадион Регенсбург" и е с начален час 19:00, като може да я гледате на живо по DIEMA SPORT. Всичко най-интересно от срещата ще проследим на Gong.bg.

"Лъвчетата" са трети в групата си, но нямат шанс за продължаване напред, тъй като изостават с 6 точки от втория Полша, който има предимство в преките сблъсъци. Германия пък е с 22 точки и при успех днес ще си гарантира първата позиция.

Младежите ни записаха три победи, три равенства и две загуби в мачовте си до момента, докато противникът е със седем победи и едно реми. За 8-те си изиграни мача германците са отбелязали 30 гола, 10 от които паднаха в гостуването на Естония преди месец.

В първата среща между България и Германия на родна земя двата тима си спретнаха истинско зрелище, което българите загубиха с 2:3. Точни за "лъвчетата" бяха Станислав Шопов и Никола Илиев, но с хеттрик на Юсуфа Мукоко Бундестима спечели трите точки.