Националният селекционер Георги Дерменджиев говори след церемонията за Футболист на годината, в която Митко Илиев стана победител. Специалистът заяви, че изборът на журналистите е правилен, като зарадва и родните фенове с новината, че има вероятност Ивелин Попов да се завърне в състава на "трикольорите" за плейофите за Евро 2020.

"Има разговори с Ивелин Попов и ще има още разговори. Аз съм разговарял с него. След контролата с Беларус отново ще разговаряме с него. Вие знаете, че като световна практика има много играчи, които са изявявали такава позиция, а след това има и връщане. Аз лично мисля, че може да се случи. Ивелин е момче, което си държи на думата, но ще имаме финален разговор и ще знаете и вие", каза Дерменджиев.

"Не мога да обещавам нищо свързано с класиране на Европейско първенство. Феновете искат това да се случи, но нашата отговорност е много голяма. Вярвам, че те ще дойдат и ще подкрепят отбора. Искам да видя класиран национален отбор, колко ще е променен, вие ще кажете."

"Напрежение винаги е имало, макар че го смятаме за мъртъв сезон. Нашата работа е много. С приближаването концентрацията е още по-голям. Всичко, което е необходимо да се направи до първия мач, ще го направим", заяви Дерменджиев и коментира Топ 3 на Футболист на годината.

"Аз мисля, че тройката е справедлива. Вие сте гласували правилно. В момента не мога да кажа за кого бих гласувал. Това са играчите, които по достойнство са в призовата тройка", добави още националният селекционер.