Бившият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков коментира думите на Ивелин Попов, който заяви, че една от причините да се откаже от националния отбор е именно Лечков. Пред "Блиц" футболната легенда отговори на Попето.

"Какво да коментирам, след като не съм чул интервюто му. А и искам да ми посочите кога съм критикувал отбора? Ако съм критикувал, смятате ли, че бих го направил без основание. Нали това ми е работата като отговорник на националния отбор. Този дебат в момента въобще не го разбирам. Нито преди мач, нито след, съм казал нещо по-различно от това, което съм видял по време на самия двубой. Мнението ми е, че не се играе, както трябва, и нямаме резултати", заяви Лечков.

"Аз отказвам да поемам вина за общото състояние на целия български футбол. Нито аз съм изтървал дузпа, нито съм изтървал голове, нито каквото и да е. Нека всеки да си носи отговорност за своите решения. Да коментирам представянето на отбора е част от задълженията. Слушали сте мненията ми след мач, не вярвам много да са се разминавали с това, което сме виждали на терена от играчите."

"Щом казва, че аз съм една от причините да се откаже, нека назове и другите 99 причини. Това е несериозно. Аз също съм играл за националния отбор, винаги съм се раздавал за България. Винаги съм бил обективен. Не говорим за нападане на някого, говорим за това, което виждаме на терена, това съм казвал след даден мач."

"Футболът щом може без Марадона, значи може без всеки. Дали съм отстранен от вицепрезидентския пост в БФС? Кой е казал, че съм отстранен?! Това е някакво решение на колегите, което продължавам да твърдя, че е нелигитимно. Сега предстоят празници, до следващия Изпълком има доста време. Много неща ще се променят. На мен никой не ми е крив, просто назовавам нещата с истинските имена. Аз най-много искам да се класираме на Евро 2020", заяви Данчо Лечков.