Тази вечер от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски" България излиза срещу Косово в търсене на първа победа в квалификациите за Евро 2020. След като само преди 3 дни "трикольорите" допуснаха поражение с 1:2 от Чехия в дебюта на националния селекционер Красимир Балъков, днес България трябва да спечели, за да запази шансове за класиране.

Косово направи 1:1 срещу Черна гора като също запази шансове за второто място в група А. В първата среща двата тима не се победиха, завършвайки 1:1.

Очакванията на селекционера Балъков са футболистите да бъдат по-добри във всичко спрямо двубоя с Чехия в петък. Косово също ще търси успеха.

Много е вероятно Кирил Десподов, който влезе като резерва срещу Чехия тази вечер да стартира от първата минута. Кристиан Малинов ще е на пейката, както и Кристиан Димитров. Също така Мартин Минчев може да бъде на пейката в този важен двубой.

Неприятното до този момент е, че България допуска гол във вратата си вече 10 часа или в седем поредни срещи. Последната чиста мрежа е на 9 септември 2018 година, когато победихме у дома с 1:0 Норвегия. След това дойдоха попадения от Кипър, Норвегия, отново Кипър, Словения, Черна гора, Косово и Чехия.

В класирането България е на 4-ото място с актив от 2 точки, а със същия актив е и Косово, който заема 3-ото място. 

Какво ще бъде времето по време на мача вижте на Sinoptik.bg.

Вероятни състави:

България: Михайлов, Страхил Попов, Генев, Божиков, Недялков, Сърмов, Десподов, Костадинов, Ивелин Попов, Неделев, Иса

Косово: Мурич, Войвода, Алити, Рахмани, Пакарада, Хамили, Вока, Целина, Рашица, Кололи, Мурики

главен съдия: Мадс-Кристофен Кристоферсен (Дания)