Националният селекционер на България Красимир Балъков коментира предстоящата квалификация за Евро 2020 срещу Косово. Специалистът сподели очакванията си за изключително тежък мач. Той допълни, че „трикольорите“ трябва да са по-добри във всяко отношение, сравнено с изминалото гостуване на Чехия (1:2).

България приема Косово в понеделник (10 юни) от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Преди мача страната ни заема четвъртото място в квалификационна група „А“ с актив от 2 точки.

Красимир Балъков

източник: LAP.bg

„Отборът на Косово нормално да е по-различен, но общо взето играят съвременен футбол. Имат вратар, играещ много добре с крака. Познавам добре треньора им, работили сме в Швейцария. Много е креативен. Мачът ще бъде изключително тежък. Ние трябва да играем офанзивно и да търсим гола“, започна Балъков.

„Не беше същия мач, който играха с нас в Косово. Нямат страх, не се притесняват да играят в противниковата половина и да правят преса. Имат качествени играчи, освободени са. За разлика от нас, при тях каквото и да направят е добре дошло за тях“.

„Във всичко трябва да сме по-добри. Винаги мисля върху конструктивната критика от медиите, разбира се с право някои от критиките след мача с Чехия. Ние добре знаем какво сме правили добре и какво зле. Ще се опитваме да коригираме грешките – да имаме повече желание в средата на терена, да търсим повече топката, да бъдем по-агресивни в поредни позиции, да печелим повече единоборства и да сме по-хладнокръвни пред вратата на съперника“.

Красимир Балъков

източник: LAP.bg

„Казах, че искам нова концепция. Това не става за ден или седмица. Много информация за кратко време дадохме на играчите, но ние ще е преработваме преди всеки мач. Имаме различни варианти за игра. Невинаги се получава, дано сега стане и най-важното е да спечелим 3-те точки“.

„Логично е да търсим лека свежест в отбора. Чакаме да мине тази тренировка. Имахме малко време за възстановяване. Дано всички са здрави и след тренировката ще преценяваме какво е физическото състояние на игралите. Имам решения в главата си, но твърдите решения ще вземем утре“, коментира за финал Балъков.

Още:

Десподов: Готов съм, ако треньорът реши да заложи на мен 

Промени в движението в столицата заради България - Косово

Балъков: Равният между Черна гора и Косово ни оставя в играта