„Всеки има право да си говори каквото иска. Това не ме касае. Аз гледам да не се интересувам от тези неща. Ние сме достатъчно умни момчета и сме концентрирани върху това, което ни предстои, защото ще е достатъчно тежко. По принцип може да ни мотивира. Нормално е, защото всеки човек, който го обиждат, гледа да отвърне на извода. Вие нали знаете кой е Ивелин Попов и ние кои сме. Не ме интересува даден хърватски журналист кой знае и кой не“, заяви националът Георги Миланов в навечерието на европейската квалификация между България и Хърватия в петък в София.

„За мен те са много класен отбор, имат по-класни футболисти от нас и няма нищо лошо това да се признае. Играят в по-големи клубове от нашите, обаче на терена сме 11 на 11 и с помощта на публиката имаме шансове. Показахме доста добри игри в последно време и се надявам публиката да ни помогне. Българските фенове са доста добри във всяко отношение“, сподели Миланов.

На въпрос за двубоя на клубния му тим ЦСКА Москва срещу Байерн Мюнхен, Миланов каза: „Тежко беше да играеш срещу Байерн Мюнхен. За трети път играя срещу тях. И то при Гуардиола. Топката не я дават.“

„Не определям кой мач е важен. За мен всички мачове са важни. Да играеш срещу такива футболисти, като на Хърватия, за мен е по-важно и всички сили са насочени към тях. Дано направим така, че да извлечем максимума от тях и да ни донесат по-голямо самочувствие срещу Норвегия. Тези два мача ще наклонят везните накъде отида отбора“, върна се Георги Миланов на темата за националния тим.

„По принцип и срещу Азербайджан програмата ни е сходна. Треньорът си има виждания и ни предоставя всички, което е нужно. Няма значение, дали е Хърватия, Испания, Франция, ние се готвим по един и същ начин. Играем мач за мач и дано вземем максимума от точки. Колкото повече вземем, толкова по-добре. Ние сме длъжни да дадем всичко за България“, коментира още Миланов.