Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов направи интересно изказване преди евроквалификацията между Азeрбейджан и България на 9 септември в Баку: „Берти Фогтс има да ни връща, но и ние искаме да покажем, че можем да го бием всеки път”, заяви Боби по адрес на немския специалист начело на азерите, визирайки победата на България над Германия с 2:1 през 1994 година в четвъртфиналите на Световното първенство в САЩ и тази с 3:2 през 1995 година в София в квалификациите за Европейското първенство в Англия. И в двата случая начело на Германия бе Берти Фогтс.

„Винаги е важно началото. В Азeрбейджан ще бъде много тежко. Домакините са сериозен отбор с немско треньорско ръководство. Надявам се да тръгнем добре”, изрази оптимизъм босът на българския футбол.

„Няма как да съм спокоен преди мача. Надявам се момчетата да са здрави. Познавам стадиона в Баку – 10-12 хиляден е, с хубав терен. Публиката е много фанатизирана. Всичко зависи от нашите момчета. Разбира се трябва да имаме и късмет. Здраве и късмет. Без това няма как да стане”, каза още Михайлов.

„В идните квалификации искам да си вкарваме положенията, които изработваме и да побеждаваме. Така можем да се класираме. Това е по-различното, което очаквам от отбора. Иначе, стилът на игра се харесва на всички – и на нас, и на Вас”, каза още президентът на БФС.

Той взе отношение и относно думите на Любослав Пенев, че иска да има 6-ма българи на терена по време на мачовете от А група: „Всички национални треньори в Европа се оплакват от чужденците в техните първенства, нормално е и Любослав Пенев да го прави. Ще настоявам от догодина в А група да има по 6 българи на терена през цялото време. Такива са и нормативите на ФИФА – 6 местни, 5 легионери. Знаете как са разпоредбите на Европейския съюз – в наш отбор могат да играят 11 румънци и никой не може да ги спре. Сега имаме петима извън ЕС, от които трима могат да са на терена.”