Старши треньорът на Левски Люпко Петрович определи Марибор като фаворит за битката от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Малко преди да започне жребият, специалистът сподели пред пратениците на Дарик радио в Правец, че е очаквал именно този съперник да се падне на „сините“.

„Изтеглихме отбор, който е с най-големия коефициент, който можехме да изтеглим. И ето изтеглихме отбор, който през миналата година игра в Шампионска лига. Не, не съм гледал техни мачове. Имам информация само, че Миливое Новакович играе за Марибор и е добре познат в България. Вратарят е Ясмин Ханданович, има футболисти от Босна и Хърватия. Със сигурност е много добър отбор. Ще ни бъде много, много трудно“, коментира Петрович пред Дарик радио.

„Не съм гледал много отдавна словенския футбол, но мисля, че ако беше на нивото от преди 5-10 или 15-20 години Левски щеше да бъде големият фаворит. Сега нещата се промениха и фаворитът е Марибор.“

„Не знам къде сме сбъркали и какво е станало през годините, но това е факт. И по коефициент, и по статистика виждате къде се намира Марибор и къде се намираме ние. Но футболът е игра, в която всеки може да спечели. В даден мач може да победиш фаворита и затова трябва да имаме надежда, че ние може да победим Марибор.“

„Един жребий е добър, ако успееш да отстраниш съперника си. В този момент, ако бяхме изтеглили Риека или Хайдук, щяха да бъдат фаворити, но преди време ние бяхме фаворити и успяхме да ги отстраним. В тези две години, когато бях треньор, победихме всички.“

„Вярвам, че може да дойде още някой футболист и да можем спокойно да очакваме първия мач с Марбиор. Какво ще стане, ще видим, но трябва да имаме вяра и желание да отстраним Марибор.

Понякога е добре, понякога не, да си домакин в първия мач, сещам се за Бран. В първия мач в София направихме 0:0, а там завършихме 1:1 и продължихме напред. Никога не се знае кое е по-добре и кое е по-лошо“, каза още Петрович.

„Отборът се подготвя и работи добре. Специално искам да похваля юношите, те са много работливи. Имат голямо желание, всеки който присъства тук работи както трябва. Мисля, че ни трябват още 2-3 играчи на различни позиции. Ясно е, че трябва на всички позиции да добавим по един играч. Минимум още двама, с добра класа“, допълни Петрович.

„Времето ще покаже, дали ще мога използвам Сържан Лукин в евротурнирите. Дори Лукин да може да играе, ще ни трябва още един централен защитник“, завърши Люпко Петрович.