Легендата на Левски - Емил Спасов, коментира състоянието на „сините“ след загубата от Лудогорец и преди дербито с ЦСКА. Според него тимът на Николай Костов ще има различен облик срещу "червените". 
 
„Не мога да си обясня какво се случи в Разград. И срещу Славия, и срещу Лудогорец през първото полувреме отборът игра добре, но през второто идва тотална разруха. Прави ми впечатление, че нещата в защита никак не са добре. Който ритне топката пред вратата, създава голово положение. Изоставаме в този елемент. Не се пласират правилно играчите. Лоша е ориентацията и на Пламен Андреев, и на бранителите пред него. Не знам дали е умора или нещо друго. Играят силно 45 минути и после спад. В началото и на първото и на второто полувреме Левски допусна гол. Това не бива да се случва. Сега идва мач с ЦСКА, а и те не впечатляват с абсолютно нищо. Предстоящата среща ще е различна от тази в Разград", заяви за "Мач Телеграф" Спасов.
 
Той подчерта липсата на Марин Петков, който ще пропусне дербито заради натрупани картони.
 
"Лошото е, че Марин Петков ще липсва. Към този момент той е най-силният ни офанзивен футболист. Струва ми се, че всички бяха настроени за дербито в неделя и мачът  с Лудогорец все едно го бяха отписали. Така ми се видя. Липсваше концентрация в действията и нещата не се получиха. Срещу ЦСКА предполагам, че Левски ще изглежда по коренно различен начин. ЦСКА е дразнител и винаги трябва да си мобилизиран на 100%. Да се надяваме, че ще излязат с настройка за победа и ще покажат нещо повече и ще спечелят. Така ще се реваншират и на феновете. Дано играят 90 минути, а не 45, както в последните срещи", каза още Спасов.
 
Бившият футболист коментира и играта на Пламен Андреев.
 
„Беше несигурен на моменти. Можеше да се намеси много по-добре в някои ситуации. В последно време пазеше силно, но в мача с Лудогорец не беше така. Когато вратарят на един отбор е несигурен, това се отразява на всички и се стига до грешки. Трябва да се помисли върху това. Надявам се да не допуска повече грешки“, подчерта Спасов. 
 
Според него победа в дербито ще помогне да бъде забравена по-бързо тежката загуба в Разград.
 
„Тази загуба от Лудогорец се очакваше, но не и с такъв резултат. Сега една победа над ЦСКА ще помогне това поражение да бъде забравено по-бързо. Нашата публика прощава, когато играчите дадат всичко от себе си и спечелят срещу „червените“, завърши легендата на „сините“.