Лудогорец приема ЦСКА в голямото дерби от втория кръг на плейофите в Първата шестица на efbet Лига. Срещата на „Хювефарма Арена“ в Разград, която може да подпечата 13-ата поредна шампионска титла на „орлите“ стартира в 19:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка минута по минута.

Разградчани ще си осигурят и на теория 13-а последователна титла на страната, ако не загубят от „червените“, като разликата между първия и втория в подреждането е точно десет точки. Възпитаниците на Георги Дерменджиев вече можеха да са си осигурили короната в първенството, но късен автогол на бившия футболист на ЦСКА Антон Недялков позволи на Крумовград да отмъкне точка от „зелените“ за крайното 3:3 преди великденските празници.

По този начин бе прекъсната и впечатляващата поредица на Лудогорец от 13 последователни успеха в шампионата и загуби първи точки от месец ноември насам. След равенството с новаците, тимът на Дерменджиев разби Хебър в Пазарджик за втори път в полуфиналите за Sesame Купа на България и в сряда ще защитава трофея срещу Ботев Пловдив на Националния стадион „Васил Левски“, като може да запише и втори пореден дубъл.

„Канарчетата“ на свой ред спряха ЦСКА в другия 1/2-финал след две победи без допуснат гол. Столичани не са много убедителви след завръщането на Стамен Белчев на треньорското кормило, който изведе отбора до нов успех над Левскив дербито и три точки в Кърджали, но под негово ръководство отборът отстъпи на два пъти от Ботев за Купата. Трета поредна победа за първенство, този път в Разград, ще отложи допълнително празненствата в Лудогорец, който така или иначе няма да бъде награден с шампионски медали, дори и да подпечата титлата срещу „червените“. Иначе, ЦСКА продължава битката за второто място в efbet Лига, като е на точка пред третия Черно море, който в неделя гостува на Левски.

Относно кадровите проблеми в двата лагера, за Лудогорец срещата ще пропуснат контузените Иван Йорданов и Аслак Фон Витри. В ЦСКА ситуацията изглежда по-сериозна, след като аут ще бъдат петима футболисти – дълготрайно контузеният Мартин Стойчев, Улаус Скаршем, който е болен, капитанът Юрген Матай заради травма в петата, както още наказаните Джонатан Линдсет и Сейни Санянг. В тима се завръща Иван Турицов, както и бразилският нападател Фернандо Каранга след изтърпяна санкция.

По-рано през сезона двата отбора вече се изправиха два пъти един срещу друг, като Лудогорец стигна до трите точки и в двата случая – 3:0 в Разград и 1:0 в последния мач на стадион „Българска армия“ през декември.


19:30 часа | ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА

еfbet Лига, плейофи, Първа шестица, втори кръг

Главен съдия: Волен Чинков

Стадион: „Хювефарма Арена“, град Разград


Вероятни състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Серджио Падт – Сон, Оливие Вердон, Диниш Алмейда, Антон Недялков – Педро Нареси, Якуб Пьотровски – Бърнард Текпетей, Руан Крус, Рик Джонатан – Квадво Дуа

Старши треньор: Георги Дерменджиев

ЦСКА (4-2-3-1): Густаво Бусато – Тиби Вион, Християн Петров, Браян Кордоба, Иван Турицов – Амос Юга, Марселино Кареасо – Матиас Фаетон, Станислав Шопов, Тобиас Хайнц – Фернандо Каранга

Старши треньор: Стамен Белчев