Старши треньорът на Левски – Николай Костов, ще направи промяна в халфовата линия за домакинството на Черно море в неделя, 12 май, от 19:30 часа. Очаква се Асен Митков да започне като титуляр на мястото на Патрик Мислович. Словакът бе привлечен през зимата от Жилина и вече участва в десет шампионатни мача, като в последните седем започваше от първата минута. В тях, обаче, не напрани нещо особено. Затова и 22-годишният халф ще остане на резервната скамейка срещу „моряците“.

Иначе, Митков се контузи при гостуването на Етър във Велико Търново на 16 март, което бе спечелено с 3:0. Тогава той получи травма в коляното. Смяташе се, че тя е лека, но се оказа доста по-сериозна от очакваното. През седмицата полузащитникът се готвеше на пълни обороти и е убедил спортно-техническия щаб, че е готов да започне от първата минута. Митков бе на терена в 28 мача във всички турнири, в които отбеляза два гола.

Промени ще има и в защитата на отбора. Като десен бек ще започне Патрик-Габриел Галчев, което означава, че Келиан ван дер Каап ще действа като централен защитник.

Николай Костов, обаче, няма да прави рокади в нападението. Атаката ще бъде водена от Рикардиньо, който ще бъде подпомаган от Джавад Ел Джемли, а по фланговете ще оперират Марин Петков и Фабио Лима.