С благотворителна инициатива ще приключи сезона ФК Добруджа. На последния домакински мач на отбора за този сезон ще се проведе инициатива в подкрепа на изграждането на социален приют за бездомни в квартал "Рилци". Всички средства от билети на мача Добруджа – Банско от 29 кръг на Б група, които ще бъдат със стандартната за този сезон цена, ще бъдат дарени на храм "Света Троица" – Добрич. Църковното настоятелство се е заело с изграждането на приюта в квартал Рилци. Предвижда се в 5-етажна сграда да заживеят 50 човека, останали без дом. Те ще се занимават с отглеждане на животни и земеделие.

Освен чрез закупуването на билет за мача, всеки зрител на двубоя Добруджа – Банско, които желае, ще може да подкрепи благородното начинание със сума според възможностите си. За целта на стадиона ще бъдат поставени специални каси за набиране на средства. Двубоят, който се очертава като решителна битка за четвъртото място в крайното класиране, е на 23 май (събота) от 18.00 часа.

Изпълнителният директор на Добруджа Светослав Петров призовава жителите на Добрич да дойдат на стадиона и да подкрепят отбора, който се намира в отлична форма и е в серия от 6 мача без загуба, в последния му домакински мач за сезона и по този начин да подпомогнат благородната съвместна инициатива на футболния клуб и църквата "Света Троица". Ръководството на отбора, работещите в клуба и футболистите също ще се включат с лични средства към кампанията за набиране на средства за приюта в квартал "Рилци". /БГНЕС