Сделка за ЦСКА няма, обяви с половин уста настоящият собственик на клуба Димитър Борисов в късния следобед вчера. Малко по-късно УЕФА обяви окончателния списък с участниците на жребия в Лига Европа, който е в понеделник. Там, не само че фигурира ЦСКА, но и на червените е отделено специално внимание, защото те, заедно с Левски са измежду най-именитите участници в този иначе скромен първи предварителен кръг.

Представяте ли си, какъв шок щеше да бъде за чиновниците от Нион в последния момент да се изцепим, че точно ЦСКА няма да участва в турнирите? И тепърва да пренареждат урни, табелки, коефициенти и прочие. Абсурд!

Много вероятно е точно този факт да е довел до замразяване на сделката за червените поне засега. Още повече, че в европейската футболна централа не гледат с добро око на всякакви сливания, обединения, смяна на лицензи и така нататък.

Въобще, при евентуална сделка сега, негативният отзвук в чужбина щеше да е сериозен, а можеше да последват и строги наказания за целия български футбол. Така че, единственият възможен вариант, изглежда беше цялата шумотевица около ЦСКА да утихне, червените да си започнат в Лига Европа, а евентуалната продажба или сливане да бъдат отложени за неопределено време.