По-абсурдно начало на футболното първенство в България едва ли е имало. Достатъчно е да погледнем дереджето на двата ни гранда ЦСКА и Левски,за да се убедим в това.

Сагата около собствеността на червените продължи месец и половина, като неизвестността и обратите в нея надминаха и най-смелите сценарии. За този период начело на ЦСКА реално или виртуално се изредиха Титан, Гриша Ганчев,  Стоичков, пак Титан, за да се затвори кръгът с бившия собственик Сашо Томов. Защото май само той и мистериозния английски дегустатор на пури са единствените, афиширали нещо общо с червените акции към момента.

Разбира се, в цялата тази каша не остана време за правене на отбор и ЦСКА реално стартира първенството без такъв. Подписалите набързо бивши играчи и няколко анонимни чужденци едва ли могат да заиграят като сериозен тим още утре,така че червените на този етап започват на практика без отбор новия шампионат.

Другият гранд Левски пък ще започне първенството без треньор. Сините направиха странен експеримент да започнат сезона с наставник, загубил и купа, и титла по нелеп начин в рамките на две седмици и той очаквано, приключи неуспешно още в казахстанските степи. Логично, драмите не подминаха и Герена, като започна паническо търсене на треньор, който пък бе намерен чак в Тайланд. Дотук добре, но човекът не е готов толкова експресно да седне на пейката на непознат отбор, така че Левски, както и да го погледнем, започва първенството без треньор.

Въобще, картинката е трагикомична и остава само да се надяваме с времето ситуацията в двата ни гранда да се нормализира и да забравим за тези абсурди в началото на футболния сезон 2013/2014.