Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев, който подаде оставка по-рано днес, се включи в ефира на Спортно шоу Гонг по Дарик радио и обясни, че е подал оставка най-вече заради друг член на Управителния съвет на клуба.

„Искам само да кажа, че ме подразни това, което коментирахте, че нещо се случвало със собствеността и разни тъмни сили – пак някакви конспирации. Казах, но явно някои не искат да ме разберат. Това, което продиктува моята оставка е свързано с Управителния съвет и хората в Управителния съвет, и с конкретен човек, който представлява една организация. Цялостното поведение на този човек и някои от хората, които представляват тази организация“, заяви Иво Тонев.

На въпрос, дали става дума за председателя на Тръст „Синя България“ Васко Колев, Иво Тонев отговори: „Няма да говоря повече нищо, каквото имах да кажа, казах.“

„Спирам до тук и няма да говоря повече“, каза Тонев и добави: „Когато му дойде времето да направя отчет, ще го направя и тогава ще говоря.“

„Люпко Петрович ми се обади притеснен. Разговаряхме и съм му казал, че той може да бъде абсолютно спокоен от гледна точка неговата работа като селекция, защото сме поели ангажимент да осигурим допълнителни стредства за селекция и Левски да се представи по начин, по който старши треньорът иска. Той може да се чувства спокоен. Моля се да няма повече спекулации и интриги. Това трови атмосферата в Левски“, коментира още Тонев.

А попитан, дали Левски е финансово осигурен, Тонев заяви: „Да, Левдски е финансово осигурен.“