Георги Дерменджиев за пореден път върна темата с националния отбор и повиканите за контролата с Румъния на неофициална дата на ФИФА.

Той заяви категорично, че публикуваният списък не е съгласуван с Лудогорец, и тепърва има да се разбират с Ивайло Петев.

Относно контролата с Риека, спечелена с 2:1 в Испания, Дерменджиев заяви: "Още не съм го анализирал до такава степен, но това бе мач от наистина добро качество. Аз мисля, че през цялото време показвахме повратливост и бързина. Сега беше значително по-добре от първата контрола, но все още трябва значително да се подобрим. Ние имаме доста голови ситуации, и трябва да решим проблема с тяхното реализиране."

Около травмата на Браян Ангуло наставникът разясни: "До около 10-тина дни трябва да е готов за немного игрово време. Може да влезе на някоя от контролите в Испания, но за малко."

Ето и какво обясни Дерменджиев за темата около националния тим: "Има комуникация още, ще се разберем хората, които ще заминат. Националният отбор е над всичко, но трябва да се съобразяваме и с клубните. Ще направим всичко възможно, да бъдат удовлетворени желанията и на двете страни. Ние играем на 15-ти с Берое, докато другите започват на 28-ми. Така че не е маловажно, колко човека ще отидат, и колко, и как ще играят."

"Този списък не е съобразен с нас. Ние с Ивайло имаме определена договорка, чуваме се, ще се чуем пак. Ще има хора от Лудогорец, които ще играят срещу Румъния," завърши Георги Дерменджиев.

Вчера Петев обяви състав, в който са Йордан Минев, Георги Терзиев, Михаил Александров и Светослав Дяков. Първоначално Петев бе повикал още Владислав Стоянов и Александър Александров.