Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов бе гост в актуално студио Дерби. Там наставникът на „белите” направи любопитно сравнение между националния отбор и зоологическа градина. След бисера, който създаде Димитър Бербатов за каляската и трите коня в националния тим, Вуцов каза, че всички трябва да са луди, „ако се откажем от тях в държавния тим. Тези трябва да са 100% там, а вече другите какви ще са зебрички, магаренца или слонове, но тези тримата трябва да са там.”

Наставникът на Славия допълни още по темата национален отбор, „че тези контроли, които изигра държавният ни тим, са били пълна скатавка. Вместо да играем с младежкия национален отбор и да има полза от това, за да се видят бъдещи млади играчи за първия тим, ние играхме с резервите на Шахтьор или Пахтахор и с Малта, който най-добрият им играч е пиколото в хотела и преди мача носел куфарите на нашите национали.”

Що се отнася до темата Славия Велислав Вуцов, изрази задоволство от победата на неговия отбор с 3:2 срещу Черноморец в 13-ия кръг на „А" група. Според Вуцов „белите” са изиграли най-силния си мач до момента в шампионата и е трябвало да спечелят с доста по-изразителен резултат. Специалистът беше наказан да не води тима си от резервната скамейка и изгледа двубоя сред феновете на стадион „Славия”.

„Ще се стремя да избегна това, което се случва в отбора през последните няколко години. Футболистите редуват силни и слаби мачове и това е притеснително. Последните няколко двубоя ще бъдат решаващи за бъдещето на някои футболисти в отбора. За момента само 4-5 футболисти са доказали, че имат място в отбора. Ако спечелим оставащите мачове за първенство срещу Локомотив Пловдив и Берое, нищо за нас няма да бъде загубено. Не искам публиката ни да гледа слаби игри, защото е много срамно. За момента имаме добри и бързи нападатели, но ни липсва силна защита. Не искам да коментирам съдиите в детайли, но има тенденция срещу нашия отбор. Искам реферите да свирят по правилата, не 50:50. Всеки може да сбърка, но зависи кой съдия, къде и защо е изпратен. Зависи и кой оценява съдиите. Но не реферите са виновни за представянето на Славия до момента. Искам да виждам отбора в доста по-различна светлина", продължи Вуцов.

Наставникът на Славия не пропусна да коментира и съперника в последния шампионатен мач – Черноморец: „Черноморец в никакъв случай не е отборче. В последната година направиха скок по отношение на организацията и футболистите, но бюджетът им е огромен и нереален с оглед на българската действителност.

Наставникът даде и пример за ситуацията в бургаският клуб: „Все едно някой да си вземе един километър от магистралата и да си направи бензиностанции, хотели супер лукс, а пътят между Търново и Търговище да е третостепенен. Така е и в българския футбол. Като цяло Черноморец и Литекс са отборите, които прогресират най-много през последната една година. Вероятно отборът от Ловеч ще стане шампион", завърши Вуцов.