Левски и Берое сътвориха ненормален мач. Двата тима явно не бяха чули предизборния призив на Кунева - Да на нормалността. Шоуто завърши с най-лошия сценарий за Левски. Изморителни продължения, 80 минути с човек по-малко на терена и Купата отпътува за Стара Загора. Левски загуби дузпите, които бяха изпълнени скандално от трима футболисти, но това е част от играта. Треньорът не подбра точния състав, но всеки бърка. Шансът за реванш е на лице.

Левски загуби първия трофей. Случи се в най-неподходящия момент. Сега Лудогорец ще е значително по-свеж, а и в психологическо отношение ще има предимство. „Сините“ загубиха и Христо Йовов, който, въпреки че е в края на кариерата си, може да свърши работа в подобен мач. Най-просто казано, Левски е ранен сериозно.

Играта през първото полувреме срещу Берое беше под всякаква критика. Левски игра слабо в защита и не показа нещо впечатляващо в атака. Загуби битката в средата на терена, крайните защитници не бяха активни. В общи линии огънят се поддържаше само от Гари Родригес.

След това „сините“ се вдигнаха и най-вече на юруш успяха да направят впечатляващо завръщане в мача. Левски доминира през втората част, а и в продълженията създаде две положения, а заралии не я успяха да притеснят Пламен Илиев.

Левски си тръгна тъжен от Ловеч. Отборът вероятно е обезверен преди най-важния си мач в първенството. Някои неща след мача с Берое показват ситуацията в различна светлина.

Публиката на Левски остана зад своя тим. Феновете не са се предали, което дава надежди за отбора на Николай Митов. Стига самите футболисти да не са развели бялото знаме. „Синьото“ ще се вее, това е гарантирано. Левски има уникална публика, която умее да вдигне и мъртвец.

След срещата станахме свидетели на някои неща, които показват, че Левски е жив. Елин Топузаков не позволи част от феновете на Берое да се гаврят със „сините“. Бившият капитан отново беше такъв, макар и без лента. Той проведе сериозен разговор с тъй наречените стюарди и пресече опита за провокация. Футболистите на Левски тръгнаха след него и показаха, че вече знаят в кой клуб играят.

Научили са го и по-малките, които бяха извън групата. Братята Цоневи, разплаканият Антонио Вутов и още играчи от школата, които бяха извън групата бяха принудени да си вземат сребърните медали. Нито един от тях не го сложи на врата, а директно го вкара в джоба. На „Герена“ знаят, че среброто не струва. Явно не всичко е изгубено. Духът вирее и сега е най-удобният момент Левски да се изправи. Стига да може. Стига липсата на футболна класа да не се окаже прекалено голяма.

Хубаво е ръководството на „сините“ да има идея какво се случва след срещата в събота. Кой ще е треньор? Кои футболисти ще си тръгнат? Кои ще дойдат? На практика Левски има нужда от нови, но трима и то добри. На този тим му трябват попълнения от сорта „Гари Родригес“.

Левски със сигурност има най-остра нужда от своята вярна публика. Ловеч е далеч, но стадион „Георги Аспарухов“ е у дома. „Сините“ са длъжни да опитат. Този път ситуацията за Лудогорец е малко по-различна. Финалът е на чужд терен, макар на Ивайло Петев да му стига и хикс, за да дублира титлата си.

Вече е напълно възможно Левски да изпие чашата до дъно. От една страна за „сините“ е лошо, че двубоят с Лудогорец е толкова скоро, но от друга, това е бърза възможност за реванш. Публиката на Левски е под пара. В пореден противоречив сезон, феновете могат да изиграят главната роля в екшъна. 90 минути на „Герена“ могат да бъдат много дълги...

Левски изглежда „гроги“ след злополучния финал в Ловеч. Въпреки всичко, играта още не е свършила. Всеки левскар знае, че на стадион „Георги Аспарухов“, факлите горят красиво късно вечер... Така, че към билета за мача, може да се прибави и по едно парче вестник. Ей така, за всеки случай.