Отборът на Сакраменто Кингс надви Денвър Нъгетс с 123:117 в мач от редовния сезон на НБА. Така "кралете" прекъснаха серията от четири победи на шампионите. Александър Везенков записа малко над 14 минути на паркета, като той допринесе с 4 точки и 3 борби.

Българинът се появи в игра за последните три минути на първата част, която обаче завърши в полза на шампионите от миналия сезон с 30:25. Везенков реализира първите си точки през втората част, изравнявайки от тройката за 32:32, а след това добави още една точка, след като бе фаулиран и донесе обрата на "кралете". В последните пет минути на втората четвъртина бе дадена почивка на българския баскетболист, а тя завърши с перднина за "кралете" - 64:50.

БТА
27 снимки

Сакраменто Кингс имаше преднина от 15 точки през третата четвърт, но тя драстично спадна на 5 след отлична серия на Денвър и силни отигравания на Никола Йокич. При оставащи около минута и четиридесет секунди Александър Везенков се появи в игра. Третата част завърши при резултат 88:78. 

В четвъртата част Сакраменто водеше дори с 13 точки, като Денвър дори скъси изоставането си на две точки по едно време, но все пак "кралете" удържаха преднината си. Везенков игра съсвем малко в началото на последната четвърт, след което не се появи повече на паркета.

Най-резултатен в срещата бе Никола Йокич, като сърбинът записа "трипъл-дабъл". Той вкара 36 точки и се отчете с 13 борби и 13 асистенции. Това обаче не стигна на шампионите от миналия сезон. За домакините най-резултатни бяха Малик Монк с 26 точки и Ди'Аарън Фокс с 23 и "дабъл-дабъл", след като блесна и с 16 асистенции. Сабонис също допринесе за успеха на "кралете" с "дабъл-дабъл" след 17 точки и 15 борби в мача.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

Срещата започна добре за Сакраменто, след като Сабонис бе точен от наказателната линия, а Кевин Хъртър отбеляза от тройката за 5:2. След това обаче шампиона, водени от Никола Йокич обърнаха, а при 14:9 треньорът на "кралете" Майк Браун поиска първият таймаут в мача. Паузата очевидно даде резултат, тъй като домакините успяха да изравнят веднага след това до 14:14. Александър Везенков се появи в игра за първи път три минути преди края на първата част. Никола Йокич обаче продължи да е изключителен проблем за Сакраменто, вкарвайки 11-ата си точка две минути преди края на първата четвърт - за 25:19 в полза на шампиона. Малик Монк наниза две поредни тройки и намали на 25:28 по-малко от минута преди края. Ди'Аарън Фокс не успя да реализира последното нападение за първата част, която завърши с пет точки аванс за Денвър при 30:25.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ:

Сакраменто Кингс започна силно втората част като бързо намали изоставането си, а Александър Везенков бе точен от тройката, за да направи равенството 32:32. Това бяха и първите точки за българина в мача.

След това той получи шанс да изпълни три наказателни изстрела, след като бе фаулиран. Везенков успя да реализира още една точка и така донесе обрата за "кралете", които дори поведоха с 35:32 и предизвикаха треньора на Денвър да поиска таймаут. Домакините поеха инициатива, а след тройка на Ди'Аарън Фокс те поведоха с 40:34, след това Везенков записа и една борба на името си, но Малин Монк пропусна от тройката. Тимът от Сакраменто продължи отличната си серия и поведе с 10 при 46:36 след няколко страхотни изяви на Джемал МакГий. Кевин Хъртър отново бе точен от тройката, за да даде пак преднина от 10 точки за Сакраменто около минута и половина преди края на втората част.. Тя завърши с перднина за "кралете" - 64:50.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ:

Кийгън Мъри влезе в ритъм и записа страхотна серия, извеждайки Сакраменто до още по-голяма преднина - 74:58. При шест минути и половина оставащи от тази част домакините имаха преднина от 14 точки - 76:62. Тогава и дойде първият таймаут в третата четвърт. Александър Везенков обаче не се появи в игра. Ди'Аарън Фокс оформис своя "дабъл-дабъл" след 14 точки и 10 асистенции при резултат 79:64 в полза на домакините. Домантис Сабонис се впусна в страхотно нападение, като с нови две точки направи аванса на Сакраменто 16 точки, а това предизвика нов таймаут. Първата точна стрелба от тройката за Денвър дойде чак 3 миунти преди края на тази част. Шампионите намалиха изоставането си на 9 точки, а след това Никола Йокич бе фаулиран. Везенков се появи в игра при по-малко от две минути игра от третата четвърт, след като шампионите продължиха отличната си серия и намалиха пасива си на едва 5 точки. Все пакс след тройка на Малик Монк в края Сакраменто си върна двуцифрената преднина и влезе в заключителната четвърт при резултат 88:78.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:

Преднината на "кралете" отново се стопи до пет точки, което накара Майк Браун да поиска таймаут. Александър Везенков пък загуби топката в нападение малко преди това. При прекъсване около девет минути преди края на срещата Везенков седна на пейката. Ди'Аарън Фокс наниза тройка и отново покачи преднината на Сакраменто Кингс на 11 точки - 98:87. Денвър показа, че няма намерение да се предаде и отборът стигна до изоставане само от три точки при 4 оставащи миунти от срещата. Преди това авансът на Сакраменто стигаше и до 13 пункта. Никола Йокич вкара тройка и намали изоставането на отбора си на две точки. Една минута преди края на двубоя Малик Монк отново наниза тройка и даде преднина от 7 точки на "кралете". Домакините успяха да задържат аванса си и спечелиха срещата с 123:117.

FT | САКРАМЕНТО КИНГС - ДЕНВЪР НЪГЕТС 123:117