Филаделфия 76ърс от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) ще задържи един от играчите, участвали в сделката с Лос Анджелис Клипърс за Джеймс Хардън, съобщава агенция АП, позовавайки се на собствени източници. Това е Кей Джей Мартин, който е приел оферта за две години и 16 милиона щатски долара.

Мартин бе включен в трейда за Хардън с Лос Анджелис Клипърс заедно с Маркъс Морис, Никола Батум и Робърт Ковингтън, като и четиримата бяха с изтичащи договори в края на сезона. Целта на президента на Сиксърс Дарил Моури бе да разчисти място и в ростъра, и в бюджета за заплатати, за да направи голям удар на пазара за свободни агенти. 

Всичко това се случи, пише АП. Ден по-рано Филаделфия подписа едногодишен договор с гарда Кайл Лаури, който се присъединява към вече звездния ростър с Тайрийз Макси, Пол Джордж и Джоел Ембийд. Джордж бе привлечен като свободен агент с договор за четири години и 212 милиона долара, а Макси продължи контракта си с пет години и 204 милиона.

Сиксърс запазиха Кели Убре от миналогодишния ростър, а като свободни агенти бяха взети още Ерик Гордън, Кейлъб Мартин и Андре Дръмънд. Това нарежда Сиксърс сред фаворитите за титлата в НБА през следващия сезон.

23-годишният Мартин бе избран във втория рунд на драфта през 2020 от Сакраменто Кингс. Той бе изпратен скоро след това в Хюстън Рокетс, с който прекара първите си три сезона в шампионата. Мартин, син на бившия първи избор в драфта Кенион Мартин, игра в 58 мача на Филаделфия през изминалия сезон./ БТА