Една от големите звезди на американския национален отбор по баскетбол - Стеф Къри, говори за възможността най-сетне да играе в един отбор с ЛеБрон Джеймс. Двамата ще водят САЩ към златото на Олимпийските игри в Париж, след като преди години се съревноваваха един срещу друг в три поредни издания на Финалите на НБА.

„Да бъда съотборник с ЛеБрон е точно както си го представях. Той разбира играта на изключително ниво и е една от най-големите легенди на баскетбола. Когато имаш хора около себе си, които знаят какво да правят на паркета, обикновено се случват хубави неща. Забавно е. Той е в 22-рата си година, а аз съм в 16-ата си, но така или иначе и двамата имаме още какво да дадем на играта. И двамата искахме да бъдем част от отбора на САЩ и за нас това значи много. Никога досега не сме играли заедно и сега желаем да покажем на света, че можем да спечелим Олимпийските игри“, заяви Къри.

Лидерът на Голдън Стейт Уориърс си спомни и Световното първенство U19 през 2007-а година, когато Сърбия победи САЩ на финала в Белград.

„Пътят ми започна от Световното U19 през 2007-а, а след това играх на Световните първенства през 2010-а и 2014-а. Олимпийските игри тази година са първите в кариерата ми. Световното в Белград през 2007-а беше първото ми участие в националния отбор. Всичко беше страхотно, докато не загубихме мача за златото срещу Сърбия. Те си ни биха. Аз обаче си прекарах чудесно с хората, с които след това се засякох и в НБА - Патрик Бевърли, Джони Флин, Майкъл Бийзли, ДиАндре Джордан и много други, с които още поддържам контакт“, добави четирикратният шампион в НБА.

Къри и съотборниците му от САЩ започват битките си в Париж с мач срещу Сърбия в неделя от 18:15 часа.