Трансферният период в НБА е в разгара си и вече е ясно, че няколко големи имена ще сменят своя отбор през лятото. Ветеранът Крис Пол се разделя с Голдън Стейт Уориърс, където изкара миналия сезон, но записа едва 18 мача като титуляр. 39-годишният гард ще започне своя 20-ти сезон в Лигата, като той все още преследва първата си титла, макар че е сигурен бъдещ член на Залата на славата.

През следващата кампания той ще играе за Сан Антонио Спърс, подписвайки договор за една година на стойност 11 милиона долара. Крис Пол е на трето място за всички времена по направени асистенции и откраднати топки, а сега ще има възможност да играе с изключителния талант Виктор Уембаняма.

От своя страна Уориърс ще спести доста от бюджета за заплати след раздялата с Пол. Това обаче не е единственото голямо име, което ще си тръгне от Сан Франциско това лято. Очаква се с франчайза да се раздели и гардът Клей Томпсън, който до момента изкара цялата си кариера именно там. Все още не е ясно къде ще играе Томпсън, който е един от най-добрите стрелци в историята на Лигата. Има слупове, че той може да подсили ЛОс Анджелис Лейкърс на ЛеБрон Джеймс.

Звездата на Ел Ей Клипърс Пол Джордж ще премине във Филаделфия Севънтисиксърс, като ще подпише договор за четири години а стойност 212 милиона долара. Клипърс все пак ще задържат друго голямо име - бившият MVP на Лигата Джеймс Хардън. / БГНЕС