Сакраменто Кингс се подсилва със свободния агент Демар Дерозан от Чикаго Булс с договор за три години и 74 млн. долара. В сделката влизат още двама играчи - Харисън Барнс от "кралете" отива в Сан Антонио Спърс, а Крис Дуарте преминава в Чикаго, като "биковете" ще получат и два втори избора в Драфта.

Дерозан, който е шесткратен участник в "Мача на звездите", имаше по 24.0 точки, 4.3 борби и 5.3 асистенции средно на мач с екипа на Булс миналия сезон.

Кингс, където миналата кампания игра най-добрият ни баскетболист Александър Везенков, добавят Дерозан към ядро от баскетболисти, което включва Де'Арън Фокс, Домантас Сабонис и Кийгън Мъри. Дерозан бе избран с девети пик в Драфта на НБА от Торонто през 2009 и е играл за Раптърс, Спърс и Булс в рамките на 15-те си сезона в Лигата. За 1110 двубоя той има по 21.2 точки, 4.4 борби и 4.1 асистенции средно на мач.

Междувременно, Голдън Стейт Уориърс се сдоби с Кайл Андерсън и Бъди Хийлд в първия в историята трейд, включващ цели шест отбора. "Воините" се разделиха с Клей Томпсън, който пое в посока Далас Маверикс, където ще играе заедно с Лука Дончич и Кайри Ървинг. Останалите четири тима в трейда са Минесота Тимбъруулвс, Денвър Нъгетс, Шарлът Хорнетс и Филаделфия 76-ърс./БГНЕС