Рио Фърдинанд може да се притеснява за титулярното си място в състава на Англия за Световното в ЮАР. Селекционерът на „трите лъва” Фабио Капело призна за слабата форма, в която се намира бранителят и разкри, че е провел специален разговор с него.

Фърдинанд сгафи фатално при загубата от Украйна в събота, след като след негова грешка се стигна до червения картон за вратаря Робърт Грийн и дузпата за украинците.

Все пак защитникът на Манчестър Юнайтед ще запази мястото си за последната квалификация на англичаните – срещу Беларус на „Уембли”.

„Говорих с Рио в понеделник и ще говоря с него отново. Попитах го, какво стана срещу Украйна и обсъдихме момента, в който се получи дузпата. Ще го накарам да изгледа ДВД на мача, за да осъзнае, какво стана и ще видим грешките, които сме направили”, заяви Капело.

Грешката на Фърдинанд срещу Украйна бе последната от серия издънки на защитника през този сезон. Негова грешка доведе до гола на Дирк Каут за 2:2 в контролата с Холандия.

„Единствено говорих с Рио за съботния мач, не за този в Холандия или някой друг. Няма да го оставя извън състава за Беларус. Той е здрав и ще бъде в моите стартови 11, защото той е един от най-добрите защитници в Англия”.

„Той е наистина добър човек, голям човек, важен играч за Англия и за Юнайтед”, допълни Капело.