Младежкият отбор на България победи с 3:1 втородивизионния Академик в контролна среща, играна на едно от помощните игрища на стадион „Георги Аспарухов”. Момчетата на Иван Колев обаче не стигнаха много лесно до успеха, след като стигнаха до победата едва в заключителните минути на мача. Самият двубой пък се игра в три полувремена – първите две от по 30 минути, а третото от 40.

Още в началото на срещата, младежите взеха инициативата в свои ръце, а Мариян Огнянов дори удари две греди съответно в 9-та и 17-та минути. През първия половин час обаче така и не падна гол, въпреки опитите на „трикольорите” ни.

Първото попадение за състава, воден от Иван Колев дойде в 39-та минута. Тогава след центриране от фаул и груба грешка на вратаря на Академик, последва удар с глава на Дани Златков, който откри за 1:0.

Секунди след това обаче резултатът бе изравнен. Будинов шутира мощно от границата на наказателното поле, топката се заби неспасяемо във вратата, пазена от Марио Кирев.

През втората и третата части, двамата старши треньори направиха редица смени, които донесоха успех на състава на Иван Колев.

В 76-та минута младежкият национал Николай Дюлгеров трябваше да напусне терена, след като получи червен картон заради грубо влизане в краката на Тодор Димитров. На мястото на Дюлгеров се появи Чипев, а играчът на Академик също бе заменен, тъй като получи контузия.

Победните две попадения за националите ни дойдоха в рамките само на 60 секунди. В 94-та минута Сашо Тонев вкара уникален гол, след като топката се удари в сглобката на вратата и влезе в мрежата на Академик. Малко след това за крайното 3:1 се разписа футболистът на Славия Радослав Димитров.

Така „трикольорите” ни записаха победа преди старта на квалификациите, които започват с двубой срещу Казахстан.