Седемте нови футболисти, които Ботев Пд привлече през зимната пауза се разбраха за договорите си „канарчетата”. За срок от 2,5 години ще се обвържат юношата на Локо Пд Добри Орловски и дошлите от Родопа Георги Семерджиев, Здравко Станков и Мирослав Тодоров. Лилчо Арсов подписва за година и половина, а Георги Андонов и Димитър Петков са преотстъпени, съответно от Черно море и ЦСКА, до края на първенството.

Група от 26 футболисти замина днес за първия подготвителен лагер на „жълто-черните” в Баня, който по програма трябва да продължи две седмици. От треньорското ръководство обаче бяха категорични, че ако условията, които ги очакват в царското градче, не отговарят на изискванията им, отборът ще се прибере в Пловдив още в края на седмицата.

В автобуса изненадващо не се качи Калоян Караджинов. Халфът разтрогна договора си с китайския Далиен и ще се завърне в Локомотив Сф.

По време на лагера от Ботев ще изиграят 2 контролни срещи като съперниците ще се уточняват на място. Единственото сигурно нещо около проверките е, че те ще бъдат срещу аматьорски тимове.

След завръщането си от Баня, „жълто-черните” ще тренират на клубния си стадион до 2 февруари, след което заминават за Анталия. В турския курорт са предвидени 6 контролни срещи в рамките на 12 дни.

Нито Димитър Христолов, нито директорите на книга Христо Андреев и Боби Димитров дойдоха на стадион „Христо Ботев” да изпратят представителния отбор преди първия му зимен лагер.