Левски записа безпроблемна победа с 3:0 при гостуването си на Монтана в мач от 15-тия кръг в А група. Даниел Младенов и Гара Дембеле на два пъти донесоха успеха за „сините”, който бе напълно закономерен с оглед показаното на терена.

Гостите не вложиха всичко от себе си, но направиха достатъчно, за да стигнат до нужните три точки, като за това им помогнаха и грешки в отбраната на Монтана. Домакините от своя страна опитаха да се протиповоставят на Левски и вместо да се бранят през цялото време, поглеждаха към вратата на Божидар Митрев, който обаче се намеси вещо в ситуациите, в които се налагаше.

Мачът започна с виртуозно изпълнение на Лъчо Балтанов в 5-та минута. Халфът стреля с пета от въздух, с гръб към вратата, топката полетя коварно към горния десен ъгъл и само добрата намеса на Христо Иванов и гредата предотвратиха уникален гол.

Натискът на „сините” доведе до откриване на резултата в 26-та минута. Жеков допусна груба грешка в наказателното поле и подари топката на Жоазиньо, бразилецът преодоля Христо Иванов и центрира на главата на Дани Младенов, който без проблеми вкара в опразнената врата.

Първото положение за Монтана бе в 31-та минута, когато Луис Едуардо се измъкна отдясно и стреля, но Митрев изби в корнер. Жоазиньо също имаше шанс за гол в края на първата част.

Второто полувреме започна с лек натиск на домакините, но гол отново падна в тяхната врата. В 61-та минута Гаджев центрира остро от корнер в наказателното поле, Дембеле скочи над всички и с глава вкара за 2:0.

В 67-та минута Монтана бе близо до много красив гол. След рикошет, топката стигна до Луис Едуардо в наказателното поле, бразилецът стреля майсторски със задна ножица, но от главата на Грийн топката излезе в корнер.

До края мачът се доиграваше, като и двата отбора се бяха примирили с крайния резултат. Все пак, Левски направи успеха си класически в даденото от съдията Ивайло Стоянов продължение. След центриране на Жоазиньо, Дембеле пое топката на гърди, премина през Личков и стреля към Христо Иванов. Вратарят на Монтана се намеси лошо и топката попадна във вратата му, с което бе оформен и крайният резултат 3:0.

За французина пък попадението бе 26-о в 23 мача от началото на сезона.

Левски ще зимува на второ място с 32 точки, с 2 по-малко от лидера Литекс, който е и с мач по-малко. Монтана пък остава на 10-а позиция с 16 точки.

След класическия успех в Монтана, „сините” вече могат да се съсредоточат върху предстоящия си мач в сряда срещу Гент, който се оказва ключов за Левски в борбата за продължаване в Лига Европа. За Монтана пък това бе последният мач за годината, тъй като отборът отпадна от турнира за Купата на България.