Българското участие в силния тенис турнир в Маями приключи, след като първата ни ракета Цветана Пиронкова отстъпи на Флавия Пенета с 1:2 сета във втори кръг. Пловдивчанката положи много усилия, като дори спечели първата част в тайбрек, ала 15-ата поставена в схемата успя да обърне изключително оспорвания мач в своя полза, за да триумфира с 6:7 (1), 6:3, 6:3.

По-рано днес испанската Гарбине Мугуруса отстрани другата наша представителка в турнира - Сесил Каратанчева след чиста победа 6:1, 6:3.

Двубоят на Цвети с италианката прехвърли 2 часа, в които двете си размениха общо 17 пробива. Още в началото на първия сет съперничките си размениха по един, а по-късно Пенета проби за 4:3 в своя полза. Пиронкова отвърна на предизвикателството и стина до 5:4, като пропусна и два сетбола. Така се стигна до тайбрек, където пловдивчанката беше категорична, като даде само една точка на Пенета.

Инерцията понесе българката за нов пробив във първия гейм от втория сет, но веднага той бе загубен, и то на нула. Последваха още 5 части, в които сервиращите не можеха да удържат подаванията си. Пенета успя да го стори, за да дръпне с 5:3, а впоследствие отрази брейкбол, за да изравни резултата.

Решителният трети сет тръгна по същия начин - четири поредни пробива за 2:2, а Цвети удържа подаването си в петата част. Пенета обаче имаше психологическо предимство и превърна следващия сервис гейм на Цвети в истинска война. В крайна сметка италианката успя от първи опит да реализира пробив, а след това - не и без борба - взе следващите две части, за да запише 5-ата си победа над Пиронкова в 6-те им мача дотук.