Финалистката от 2010 година Каролине Возняцки от Дания  стартира с победа на Шампионата на УТА в Сингапур с награден  фонд 6,5 милиона долара. Поставената под номер 8 Возняцки надделя над втората в  схемата и шампионка от 2004 година Мария Шарапова (Русия) със  7:6(4), 6:7(5), 6:2 след 3:13 часа игра в първия мач от Бялата  група на надпреварата.

Шарапова, която има три участия на финал в турнира, допусна  цели 15 двойни грешки и седем пробива, което се оказа решаващо. 

Рускинята допусна ранен пасив от 0:3, но стигна до тайбрек,  който обаче загуби с 4:7 точки.

Във втория сет тя отново беше  пробита рано, но в последствие успя да навакса изоставане от 3:5 гейма, за да изравни резултата след успех със 7:5 точки в нов  тайбрек. Возняцки поведе с 2:0 в решаващата трета част, но Шарапова  успя да изравни за 2:2. До края обаче датчанката доминираше и  със серия от четири поредни гейма стигна до успеха.

Рускинята има шанс да измести Серина Уилямс (САЩ) от първото място в световната ранглиста, но трябва задължително да  достигне до финала.

Във втората среща от групата по-късно днес поставената под  номер 3 и шампионка от 2011 година Петра Квитова (Чехия) среща  шестата в схемата Агниешка Радванска (Полша), полуфиналистка  през 2012 година./БТА