Серина Уилямс се нуждаеше от 58 минути, за да елиминира американската тенисистка Слоун Стивънс в 3-ия кръг на турнира в Мадрид. Серина спечели с 6:4, 6:0, за да регистрира 25-ата си поредна победа.

Тя реализира четири пробива в мача, а спаси и двете точки, които се откриха пред Стивънс за връщане на пробив. В следващия кръг тя ще срещне победителката от мача между Виктория Азаренка (Беларус) и австралийката Айла Томлянович. "Резултатът заблуждава. Слоун е много труден съперник. Никога не съм я побеждавала 6:0 и не мисля, че ще се случи отново, коментира водачката в световната ранглиста, която през 2015-а година не познава вкуса на поражението.

Последната й загуба е от турнира на WTA миналата година. По-рано в същия турнир поставената под номер 5 Каролин Вознячки отстрани без особени проблеми Кристина Макхейл от САЩ със 7:5, 6:0. Вознячки вкара пет аса , но направи и няколко непредизнвикани грешки в първия сет. Все пак тя отива в следващия етап от турнира след час и половина игра.

Агниешка Радванска (Полша) е неин следващ съперник, след като победи Кейси Делакуа (Австралия) с 6:2, 6:1. Роберта Винчи (Италия) отстрани Ализе Корне (Франция) с 6:4, 7:5, а Сам Стосър (Австралия) спря естонката Кая Канепи с 6:3, 6:2./БТА