Нова Броудкастинг Груп с гордост партнира на „Награди Евлогий и Христо Георгиеви за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса“. Медийната група е основен медиен партньор на инициативата и ще подкрепи провеждането на информационната кампания, включително и излъчването на официалната церемония по награждаването, която ще се проведе в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

„Награди Евлогий и Христо Георгиеви“ са учредени от Ротари клуб Карлово с цел популяризиране делото на братя Георгиеви, както и на приноса на наши съвременници в областта на образованието, дарителството и бизнеса, чиято дейност кореспондира с ценностите, които Евлогий и Христо Георгиеви изповядват: успех по почтен път, качествено образование, солидарност и обществена отговорност.

С провеждането и връчването им за първи път тази година ще бъде почетено делото на двамата братя Евлогий и Христо Георгиеви  – най-големите дарители в историята на България и в същото време ще бъдат отличени достойни българи на нашето съвремие.

„Помним достойните българи. Търсим добрите примери днес, за да ги помнят децата ни”, така накратко медийният експерт Христо Тучев, който е двигател на проекта, резюмира каузата и целите на наградите.

„В момента, в който се запознахме с инициативата, решихме да я подкрепим. Споделяме напълно мисията и ценностите и самите ние работим усилено в тази посока - търсим, подкрепяме и показваме добрите примери от различни сфери от обществения живот и бизнеса в България”, сподели главният оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп Вики Политова. Тя е сред посланиците на добра воля, които работят за популяризирането на каузата на наградите.

Наградите Евлогий и Христо Георгиеви ще отличат достойни българи в три основни категории: образование, дарителство и бизнес. Образованието е една от областите, в която братята са направили едни от най-големите и значими дарения - 6 млн. златни лева за построяването на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

„Застъпването на категорията образование бе сред основните мотиви във вземането на решение да застанем зад тази инициатива. Вече близо година и половина екипът на Нова Броудкастинг Груп работи в подкрепа на развитието на българското образование в рамките на дългосрочната социална инициатива „Мисия образование”. Разпознахме тези награди като сериозна платформа, през която може да се популяризират допълнително изконни български ценности, свързани с образованието“, добави Вики Политова.

Повече информация за „Награди Евлогий и Христо Георгиеви за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса“ можете да намерите на уебсайта на инициативата: georgievi.bg и на официалната Фейсбук страница.