Серхио Ромеро спаси две дузпи, за да прати Аржентина за пети път в историята на финал на Световно първенство. Аржентинците се наложиха след изпълнение на наказателни удари над Холандия, след 120 минути игра за 0:0.

Ромеро обаче отрази два удара - на Рон Влаар и на Уесли Снайдер, за да класира "гаучосите" за битката за трофея в неделя, срещу Германия.

Ромеро логично стана и Играч на мача.

24 години след последния си финал, Аржентина отива отново на последното стъпало преди титлата, благодарение на своя страж.

Селекционерът на Холандия Луис Ван Гаал имаше тайна за предишния мач, спечелен с дузпи - Тим Крул. В полуфинала обаче, Ромеро извади своята тайна - помощно листче, което явно му помогна за решителните намеси.

Преди първия удар - на Рон Влаар - Серхио Ромеро извади от гащетата си листчето, сложи го в ръка и го прочете, преди да го прибере обратно там.

ВИДЕО с тайното оръжие на Ромеро!

Каквото и да е пишело на него - очакваме скоро аржентинските ни колеги да разузнаят - със сигурност може да стане част от летописите на държавата, ако Аржентина стане световен шампион...

Ето и спасяванията на героя за Аржентина