Холандия излиза срещу Аржентина във втория полуфинал на Световното първенство. Но как стигнаха „лалетата“ до този етап?

Всичко започна с шок на старта на Мондиала, след като холандците разгромиха действащия световен шампион Испания с 5:1 след шоу на Ариен Робен и Робин ван Перси, който вкара феноменален гол с глава.

В следващия мач се очакваше лесен успех срещу Австралия, но очакванията не бяха оправдани, а „лалетата“ все пак измъкнаха успеха с 3:2.

В последната среща от груповата фаза Холандия надигра Чили с 2:0 и така узакони първото място в групата и избягване на среща с Бразилия.

Осминафиналът обаче не бе никак лесен за Робен и компания. Те се изправиха срещу Мексико и бяха пред угрозата да отпаднат, тъй като резултатът бе 1:0 за Мексико до самия край. Голове на Уесли Снайдер и Клаас-Ян Хунтелаар в последните 3 минути на редовното време обаче донесоха триумфа на Холандия.

Драмата в четвъртфинала бе още по-голяма. Отборът на Луис ван Гаал се изправи срещу изненадата на турнира Коста Рика, а в 120 минути игра така и не падна гол. И тогава Ван Гаал направи гениален ход, пускайки в игра резервния си вратар Тим Крул. Той отрази две дузпи и така прати Холандия на полуфинал.