Сериозен удар е на път да претърпи националният отбор на Бразилия за четвъртфиналния мач с Колумбия в петък. Голямата звезда и водещ голмайстор на тима Неймар е с контузия и вероятно пропуска двубоя. 

Нападателят на Барселона е с контузия в бедрото, получена в края на мача с Чили. Той стисна зъби, доигра двубоя и дори вкара решителната дузпа, класирала "селесао" напред. Сега обаче може да следи изявите на съотборниците си от трибуните. 

Според селекционера Луис Фелипе Сколари, Неймар ще има нужда от пълна почивка в следващите между 3 и 5 дни. След това ще може да започне тренировки. А едва ли Фелипао би го пуснал на една тренировка срещу Колумбия, което само може да усложни травмата му. 

Това не е единственият проблем за селекционера. Основният халф Луис Густаво получи второто си предупреждение от началото на Световното и ще пропусне със сигурност мача с колумбийците. 

Така на Сколари ще му се наложи да прекроява схемата си и да намери заместници на две от големите си звезди. Засега в лагера на колумбийците пък няма сериозни отсъстващи и това прави мача непредвидим.