Може би най-тежките думи по свой адрес през цялата си кариера чу днес селекционерът на Русия Фабио Капело. Той беше наречен "алчен крадец" и беше призован да си подаде оставката от поста.

Грозните определения дойдоха от крайнодесния руски политик Владимир Жириновски. Той призова италианеца да върне милионите заради провала на "Сборная" на Световното. 

Жириновски дори стигна по-далеч и обяви, че ще призове Капело да дава обяснения пред Държавната Дума, която да му потърси сметка за провала и да реши впоследствие и съдбата му. 

"Трябва да се намесим спешно в работата му и да му поискаме веднага оставката. Но той е алчен и никога няма да го направи, защото иска да прибере още и още милиони от нас."

"Много си му е добре да си прибира тлъстите чекове, без да прави нищо. Тимът губи, не играе добре, а това не му се отразява на парите! Как така? Долен крадец", изкрещя в истеричния си стил Жириновски. 

Откакто руснаците отпаднаха в една от най-лесните групи на Световното с Белгия, Алжир и Южна Корея, Капело е подложен на унищожителна критика и нищо чудно скоро да се раздели с поста си.