Страхотното представяне на Хамес Родригес на Световното първенство и засиленият интерес към него от редица европейски грандове, накараха вестник „Гардиън“ да припомни нещо доста любопитно около колумбийската звезда.

От изданието споделят със своите читатели, че през 2010-а година Манчестър Юнайтед е можел да привлече Родригес за сумата от 5 милиона паунда, която на фона на качествата му сега изглежда като страхотна сделка. Тогава обаче Сър Алекс Фъргюсън е отхвърлил привличането на Хамес, за да привлече седмици по-късно нападателя Бебе за над 7 милиона паунда.

През 2010-а тогава 17-годишният Хамес започва да прави впечатление с изявите си в аржентинския Банфийлд, а скаутът на Юнайтед за Южна Америка го е препоръчал на треньорския щаб на тима. По това време обаче Сър Алекс е бил съсредоточен върху привличането на Хавиер Ернандес от Гуадалахара и не обръща внимание на възможността да вземе Хамес.

Останалото, както се казва, е история. Родригес преминава в Порто за 4 милиона паунда, печели дубъл в Португалия и Лига Европа в първия си сезон, след което през лятото на 2013-а преминава в Монако за внушителните 38.5 милиона.