Целта на Еквадор е да се класира за осминафиналите на Световното първенство и да стане част от 100-процентовия успех в предварителните групи на отборите от Южна Америка. Еквадорците обаче имат трудна задача да вземат точки от Франция, а конкурентът им Швейцария играе с аутсайдера Хондурас.

Селекционерът на Еквадор Рейналдо Руеда заяви, че тази задача внася допълнително напрежение в неговия състав.

"Това е изискващият момент за нас. Ние не искаме да изоставаме от останалите страни в региона, а също като тях да привлечем внимание върху отбора и играчите, каза още той. Това е важен мач за всички нас и ще се преборим за мястото да излезем срещу един световен шампион“, добави Руеда.

Неговите футболисти могат да завършат на 2-а позиция и след това да премерят сили с Аржентина, която вероятно ще бъде победител в група F.

"Мисля, че в елитния футбол е трудно да се види отбор като Франция, който е толкова впечатляващ до момента“, добави специалистът.

Неговите футболисти стартираха с драматична загуба с 1:2 от Швейцария, а след това със същия резултат беше преодолян скромния състав на Хондурас.

"Франция има добри футболисти във всяка точка на терена, добри са при статичните положения и се движат много бързо. Просто са един отлично подреден състав. За да ги спрем, ние се нуждаем от агресия в играта си и от интелект във важните моменти от срещата. Надяваме се също така да имаме ден и резултатът, който ни трябва да бъде постигнат“, добави Руеда.

Предвид очакванията Швейцария да спечели над хондурасците, то Еквадор се нуждае от задължителна победа и да се надява на въртележка в точките.

"Искаме да впечатлим, искаме да почукаме на вратата на големите отбори“, каза още Руеда.