Бразилската полиция арестува партньор на ФИФА, който е  официален разпространител на билети за Мондиал 2014. Причина за  това е нелегалната продажба на пропуски за мачовете от  световното първенство.  64-годишният Рей Уилън, ръководител в компанията Мач  Сървисис, е бил задържан от врастите в хотел Копакабана Палас в  Рио де Жанейро. 

Следователи разследват незаконно разпространение и  препродаване на билети. През миналата седмица бяха направени 11  ареста заради нелегална продажба на повече от 130 входни талона  за различни мачове от Мондиал 2014.  Уилън е британски гражданин. В него са намерени 82 билета,  компютър, мобилен телефон и документи. 
Полицията разследва  участието на Уилън в мрежата за черна борса. Мач Сървисис ще има основна роля при разпространението на  билетите за Мондиал 2018 и Мондиал 2022. Племеникът на Сеп  Блатер - Филип, също е замесен в незаконните продажби на  пропуските за мачовете. "Мач Сървисис ще съдейства изцяло на полицията в  разследването на тези случаи", заявиха от компанията./БТА