Поредният наследник на първото животно-оракул - октоподът Паул, е група от капирари – най-големите съществуващи гризачи в света, намиращи се в един от градовете домакини на Световното Куритиба.

Групата капибари даде своите предвиждания за предстоящите мачове Бразилия – Мексико и Испания – Австралия. Те обаче имат доста по-големи възможности от повечето животни-оракули. Гризачите предсказват не само какъв ще бъде крайният резултат в мачовете, а и как ще се развива двубоят.

Въпреки че са огромни водни плъхове, капибарите са доста симпатични животинки. „Какво ги прави специални? Видяхте ги, не трябва да питате. Те са сладки. Те са огромни плъхове. Те са страхотни“, споделя говорителят на кметството в Куритиба и експерт по капибарите Алваро Борга. „Всъщност, другите оракули само казват резултата, капибарите са различни. Те казват и нещо за философията зад футбола. Те са страхотни поради тази причина. А и са сладки. Не можете да го отречете.“

А какви бяха прогнозите на капибарите? Бразилия – Камерун ще бъде „скучен“ мач, в който няма да се случи нищо. Испания – Австралия пък ще бъде много интересен сблъсък, в който най-вероятният резултат е равенството.