Още един мач остана да се изиграе на това Световно първенство, но той е най-важният. След него ще стане ясно кой е шампионът - Аржентина или Германия. Но ще разберем и още нещо. 

А именно - дали сме станали свидетели на най-резултатния Мондиал в историята. Редица анализатори определят шампионата като най-атрактивния от много години насам, но сега това може да придобие и цифрово изражение. 

След поредния разгром над домакините от Бразилия, този път в малкия финал, сметката на попаденията на форума набъбна до 170 попадения. Това е само с едно по-малко от Световното първенство във Франция през 1998 г. 

Тогава в последния мач паднаха три гола, като домакините победиха с класически резултат Бразилия за първата си световна титла. Така че по график на отбелязване на головете, сегашният шампионат е по-напред. 

Ако Аржентина и Германия си вкарат поне два гола в редовното време и евентуални продължения, този рекорд отпреди 16 години ще остане в историята. А предпоставки за това има. Все пак Бундестима е отбелязал невероятните 17 гола досега, а аржентинците им отвръщат с осем. Отговорът ще е ясен около полунощ днес.