Домакините на световното първенство се сгромолясаха с пълна сила на 1/2-финалите на надпреварата. Бразилия тръгна с една едничка цел - спечелването на 6-а купа, но уви остана на крачка от финала. Сколари беше поставил цел, която трябваше да бъде изпълнена, но не стана.

Бразилия не впечатли в нито един мач, но за този шампионат това беше нормално. Бразилия побеждаваше не с игра, а с точно използвани моменти. При трудности "Селесео" намираше все нови и нови способи за успех. Ъглови удари, преки свободни удари, изпълнения на дузпи, помощ от съдията. В крайна сметка се стигна до 1:7 от Германия.

В най-важния мач Бразилия беше без звездата Неймар и Тиаго Силва, а те са два от стълбовете на отбора. Явно Германия в момента е много силен отбор спрямо домакина на Мондиала.

Бразилия ще плаче, нормално е, очакванията бяха големи. В един момент ще утихне всичко и раната ще се затвори, но какъв ще е пътят на Бразилия напред. Това е важен въпрос за привържениците на "Селесао".

Бразилия играе скучно, търси резултати, а в кръвта на южноамериканците е да се забавляват с топката, това те умеят най-добре, но дали ще има промени само времето ще покаже.

Във футбола се смята, че всичко е резултати. През 1982 година Бразилия играе великолепно, но отпада рано. В състава са Зико, Сократес, Сержиньо, Едер, Фалкао. Звезди от световна величина.

През 2014 година "Селесао" стигна 1/2-финал, но едва ли има човек, който да каже, че това е отбор, който ще бъде запомнен.