Торино се класира за осминафиналите на Лига Европа, след като победи с 3:2 като гост Атлетик Билбао на „Сан Мамес“. Така „биковете“ продължават напред в турнира с общ резултат 4:3.

Атлетик Билбао имаше надмощие в началните минути на срещата. В 10-та Бенят стреля много опасно, но в страни от вратата на Падели.

Торино получи правото да изпълни дузпа, след като в 16-та минута Карлос Гурпеги направи много фатална грешка и събори Вивес в наказателното поле на Атлетик. Наказателният удар бе реализиран от Фабио Куалиарела в 16-та минута.

Атлетик Билбао успя да изравни резултата в 44-та минута, когато Бенят пусна отличен пас към Андони Ираола, който отблизо простреля Падели за 1:1.

Торино обаче бързо успя да си върне гола аванс, след като във втората минута на добавеното време на първата част Дармиан центрира в наказателното поле на Атлетик, където Макси Лопес бе изпуснат и засече топката с глава, като по този начин я изпрати във вратата на Ерерин.

Торино можеше да реши всичко в 50-та минута, когато Ел Кадури центрира в наказателното поле на Атлетик, където Макси Лопес стреля с глава, но Ерерин спаси.

Домакините бяха близо до това да изравнят резултата в 53-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Торино Иняки Уилямс стреля с глава, но топката срещна гредата.

Атлетик Билбао успя да изравни резултата в 61-та минута, когато Икер Муниаин пусна перфектен извеждащ пас към Оскар де Маркос, който излезе сам срещу Падели и не пропусна да вкара.

Торино вкара трети гол в 67-та минута, когато Ел Кадури центрира в наказателното поле на Атлетик, където Дармиан засече топката на втора греда и я изпрати във вратата на Ерерин.

Така Торино успя да се класира за осминафиналите. Жребият за следващата фаза от надпреварата е в петък то 14 часа. Мачовете от осминафиналите ще се изиграят на 12 и 19 март.