Новакът в Бундеслигата РБ Лайпциг продължава с доброто си представяне от началото на сезона и продължава да заплашва лидера в класирането Байерн. Това стана след третата поредна победа на тима, сега над Вердер с 2:1 у дома. 

Наби Кейта реализира двете попадения за тима от Изтока, докато Серж Гнарби само успя да спаси честта на гостите от Бремен, но не и нещо повече. Така РБ Лайпциг излезе на второто място в класирането, на малка дистанция зад хегемона Байерн. 

Иначе още от началото на мача домакините тръгнаха смело напред в търсене на победата. Най-чистото положение за тях пропиля Марсел Халстенберг, който стреля на сантиметри от лявата греда от изгодна позиция. 

Но все пак се стигна до гол преди почивката. Тогава Наби Кейта направи самостоятелен пробив от центъра, преодоля четирима защитници, озова се сам срещу вратаря, финтира го и се разписа за 1:0. Така полувремето приключи с гол аванс на домакините. 

Те бяха по-активни и след подновяването на играта. Удар на Петер Гюлаши беше избит от голлинията в 50-та минута, а в 60-та и Диего Деме не можа да преодолее противниковия страж с удара си от границата на наказателното поле. 

Интригата уж намери своя край в 74-та минута, когато резултатът стана 2:0. Тогава перфектна бърза атака на РБ Лайпциг позволи на Дейви Зелке да центрира на сантиметри пред голлинията, където Наби Кейта не беше покрит и заби топката в мрежата за 2:0. 

Но веднага Вердер отговори и направи последните минути на двубоя много интересни. Фин Бартелс направи страхотен самостоятелен пробив и намери Серж Гнарби, за когото остана просто да вкара за 1:2. 

Арън Йохансон изпусна да изравни няколко минути след това, а в края Зелке не можа да реализира трети гол и да сложи точка на спора. Но пък това се случи в 95-та минута, когато вратарят на Вердер тръгна да изравнява, остави вратата си празна и това позволи на Зелке да се разпише за 3:1. 

Така РБ Лайпциг взе трите точки и вече има 18 в актива си, на две зад Байерн. Вердер е в долната част на таблицата и със само 7 точки, на три пред последния под чертата.