Айнтрахт Франкфут победи Хамбургер ШФ с 2:1 в последния мач от 23-ия кръг на Бундеслигата. По този начин „франките“ задълбочиха проблемите в лагера на ХШФ, който отново се е запътил към дъното на класирането.

Двата тима си размениха по едно положение в началните минути преди в 11-ата минута Йоан Джуру да извърши фаул в наказателното поле, което доведе до дузпа за домакините. Зад топката застана Алекс Майер, който не сбърка и даде аванс на своя тим.

В добавеното време на първата част Хамбургер ШФ успя да изравни след отлична комбинация. Золтан Щийбер получи перфектен пас от Николай Мюлер и с прецизен изстрел в долния ляв ъгъл вкара за 1:1.

Радостта на гостите обаче не трая дълго. В 54-ата минута Алекс Майер даде нов аванс за Айнтрахт след втория си гол в двубоя, дошъл след перфектно изпълнен удар с първо докосване.

Проблемите на Хамбургер се увеличиха в 65-ата минута, в която Матиас Остржолек получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

В самия край на двубоя Йоан Джуру направи нова дузпа, но Алекс Майер не успя да я материализира и по този начин пропусна да оформи своя хеттрик.

В класирането Айнтрахт е на осмо място с 31 точки, докато Хамбургер ШФ е на 15-а позиция с 24 точки, само на една над зоната на изпадащите.