Айнтрахт Франкфурт си гарантира шестото мястото в Бундеслигата, което дава право на участие в груповата фаза на Лига Европа. Това стана факт след равенството 1:1 като гост на Борусия Мьонхенгладбах. "Жребчетата" окриха резултата в 9-ата минута. В 36-ата Жуниор Дина Ебимбе изравни. 

Така "орлите" събраха 46 точки и са недостижими на шестата позиция, а до края на сезона има един кръг. Гладбах е 13-и с 34 точки, като с равенството днес си гарантира елитен футбол и през следващия сезон. 

Кьолн запази шансове за спасение след драматична победа с 3:2 над Унион Берлин. "Железните" поведоха в 15-ата минута с попадение на Робин Кнохе, а четири по-късно Кевин Фоланд удвои от дузпа. 

В 45-ата минута "козлите" се върнаха в мача с гол на Флориан Кайнц от дузпа. В 87-ата минута Зимон Тигес изравни. Победното попадение в срещата реализира Деймиън Даунс в третата минута на добавеното време. 

Обратът позволи на Кьолн да събере 27 точки, докато Унион е 15-и с 30. И двата отбора ще се борят за мястото си в Бундеслигата в последния кръг.