Хофенхайм победи с категоричното 6:0 като гост вече изпадналия от елита Дармщат в двубой от предпоследния 33-и кръг на германската Първа Бундеслига.

Тимът от Зинсхайм поведе още във втората минута, когато Флориан Грилич изведе в чиста позиция Иляс Бебу, който излъга стража на Дармщат Александер Брунст-Зьолнер и насочи топката в мрежата за 0:1. Останаха съмнения за засада, но след преглед с ВАР се видя, че такава няма и голът бе признат. Само четири минути по-късно се получи аналогична ситуация. Павел Кадержабек подаде към Максимилиан Байер, който се измъкна на ръба на засадата т защитата на домакините и с хубав удар направи резултата 0:2. Първоначално главният съдия Флориан Бадщубнер маркира офсайд, но ВАР показа, че нарушение няма и попадението остана.

Снимки: Gulliver/GettyImages
34 снимки

Домакините окончателно сякаш рухнаха и в 22-ата минута получиха още едно попадение. Кадержабек получи топка отдясно, навлезе в наказателното поле и с удар от десния крак от много малък ъгъл и с помощта на страничната греда направи резултата 0:3. Тежките моменти за Дармщат продължиха и четири минути по-късно, когато Озан Кабак също се разписа с глава след центриране от корнер на Андрей Крамарич. Минута преди края на първото полувреме Максмилиан Байер вкара второто си попадение в мача, след като бе изведен от Бебу сам срещу стража на домакините и отбеляза за 0:5.

Пропадането на Дармщат продължи и през втората част, като Бебу отбеляза второ попадение в 52-рата минута след нова асистенция на Крамарич. До края на срещата Хофе можеше да отбележи и още попадения, но направи няколко пропуска, а още един гол за тима бе отменен заради засада.

Кръг преди края Хофе се изкачи на седмата позиция с 43 точки, която ще дава място в Лига Европа, като има теоретичен шанс дори за Топ 6, тъй като изостава на три точки от Айнтрахт Франкфурт. В последния кръг от сезона воденият от треньора Пелегрино Матарацо състав приема Байерн Мюнхен. Дармщат отпадна от Първа Бундеслига и се намира на 18-та позиция със само 17 точки.