Борещият се за своето оцеляване в Бундеслигата тим на Майнц взе много важни три точки след домакинска победа с 3:0 над Борусия Дортмунд.

Явно все още под влиянието на класирането за финала в Шампионската лига гостите от Дортмунд подцениха сериозно противника си и още до средата на първото полувреме инкасираха и трите попадения във вратата си.

Леандро Барейро откри резултата в 12-ата минута, а южнокореецът Дже-Сун Лий покачи на 2:0 в 19-ата минута. Отново той вкара за 3:0 в 23-тата минута, като това се оказа и крайният резултат в срещата.

През втората част и двата отбора не създадоха абсолютно нищо интересно в атака, като единственият по-запомнящ се момент бе отмененият гол на нападателя на Борусия Юсуфа Мукоко.

С победата си Майнц събра 32 точки и излезе на 15-о място в класирането, на две пред Унион Берлин, който се оказа в зоната на изпадащите кръг преди края.

Борусия Дортмунд пък със сигурност ще завърши сезона на пета позиция. "Жълто-черните" имат 60 точки, като изостават с четири от намиращия се пред тях РБ Лайпциг и са на 14 пред шестия Айнтрахт Франкфурт.